چه وسایلی اجازهی ورود به هواپیما دارند؟
فراموش نکنیم که مهم است قوانین و مقررات هواپیمایی را همراه با احترام به محدودیت بار دنبال کنیم.مطمئن شوید که شما قوانین بار را برای ورود به کابین و انبار هواپیما رعایت کردهاید.این قوانین وضع شدهاند که امنیت و آسایش پرواز را برای همگان تامین کنند.
اگر بخواهیم بر اساس گروهبندیهای مختلف در مورد وسایلی که میتوانند به هواپیما راه پیدا کنند جلو برویم،با موارد زیادی روبرو خواهیم شد.بر این اساس ابتدا در مورد دو دستهی اصلی از آنها صحبت میکنیم:
مایعات و وسایل الکترونیکی و وسایلی که میتوانید بعنوان بار به انبار هواپیما بسپارید.
مایعات و غذاها
تحت شرایط خاصی اجازهی وارد کردن مایعات به داخل هواپیماها وجود دارد. مقدار و چگونگی آوردن آن، مسئلهای است که قانونی بودن یا نبودنش را مشخص میکند.بر اساس قانون شمارهی «۱-۱-۳»،آوردن بیشتر مایعات،ائروسل و ژلها به داخل هواپیما قانونی هستند،فقط به شرطی که در مخزنهای ۱۰۰ گرمی یا کمتر قرار گیرند.تمام مخزنها باید در یک کیسهی تمیز یک لیتری،پلاستیکی و زیپدار قرار داده شوند و هر مسافر اجازهی حمل فقط یک کیسه حامل مخزن مایعات را دارد.این قانون برای مایعاتی است که در کیفهای دستی و همراه حمل میشوند.اما برای بارهای تحویل داده شده به انبار هواپیما چنین محدودیتی نیست.
در اینجا لیستی از خوراکیها و مایعاتی وجود دارد که باید بر اساس قانون شمارهی «۱-۱-۳» بستهبندی شوند یا اگر بیش از ۱۰۰ گرم باشند به انبار هواپیما انتقال یابند:
✔ خوراکیهایی مثل مربا، کره، پنیر
✔ کرم صورت و لوسین
✔ ژل مو و شامپو
✔ ژله
✔ انواع سس
✔ ادکلن
✔ روغن و سرکه
✔ عطر
✔ آب
✔ سوپ
کادوها را بستهبندی نکنید،چون حراست فرودگاه آنها را باز میکند تا نگاه دقیقتری به آنها بیندازد.مایعات ضروری در میزان معقولی بدون آنکه آنها را داخل کیسه بگذارید،اجازهی ورودشان به هواپیما وجود دارد.لطفاً از قبل این وسایل را برای بازرسی آماده کنید:
✔ شیر خشک
✔ شیر مادر یا آبمیوه برای مواقع سفر کودک
✔ تمام داروهای دارای نسخه و بینسخه (قطرهی چشم، سرم سالین)
✔ مایعات غذایی برای مسافران بیمار یا معلول
✔ مایعات احیاء و پشتیبان حیات (محصولات خونی)
✔ لوازم پزشکی یا آرایشی
✔ وسایل یخ زدهای هم که زمان بازرسی جامد باشند
وسایلی که اجازه ورود به داخل هواپیما را ندارند
✘ مایعات مشتعل، رنگهای ائروسل
✘ اسپری رنگ
✘ باتریهای اسیدی
✘ مایع سفیدکننده
✘کپسولهای آتشنشانی و مخزنهای فشردهی گاز
✘کلر برای استخر و جکوزی
✘تربانتین و تینر
✘مایع فندک
✘گازولین
✘سوختها
✘ بسته غذا
✘اسپرهای دفاع از خود(در صورت مجهز بودن به مکانیزم امنیتی، یک چهارم انس میتواند در انبار هواپیما حمل شود)
برقی
لپ تاپ را هم میتوانید با خودتان به کابین هواپیما ببرید،هم در انباری هواپیما بگذارید.با توجه به خطرهای دزدی یا آسیب دیدن،وسایل برقی مانند لپ تاپ،آی پد، تبلت و گوشیهای همراه را بهتر است در انباری هواپیما نگذارید مگر آنکه به صورت ایمنی بستهبندی و قفل شده باشند.هنگام عبور از گیت امنیتی فرودگاه لازم است که لپ تاپتان را از کیف خارج کنید. پس کیف لپتاپ خود را سفت و محکم نبندید و قفل نکنید تا امکان دسترسی سریع به آن موجود باشد.چنین بازرسی برای دوربینهای فیلمبرداری وجود دارد.برای بازرسی سریع،کیفهای لپ تاپی را که راحتتر بشود بازرسی کرد تهیه کنید.این کیفها اکثراً باید قسمت جداگانهای برای لپتاپ داشته باشند و فقط لپ تاپ بیرون آورده میشود،نه دیگر وسایل.
وسایل برقی کوچک مانند ام پیتری پلیر و کنسولهای بازی دستی را در جیب بالای کیف یا نزدیک آن قرار دهید تا امکان دسترسی سریع به آنها باشد،تا اگر زمانی بخواهند وسایل شما را بازرسی کنند،راحت بتوانید آنها را بیرون آورید.اگر وسایل برقی را در کیف دستی خود بگذارید،بعنوان وسایلی که وارد کابین هواپیما میشوند در نظر گرفته میشود.لطفاً از خدمهی هواپیما در مورد استفاده از وسایل برقی در داخل هواپیما سوال کنید.
یک نکته درمورد باتری؛باتریهای لیتیومی جدا را باید با خودتان داشته باشید و نباید وارد انبار هواپیما شوند.مگرآنکه داخل وسایلی مانند دوربین باشند که آن موقع میتوانند هم در انباری هواپیما گذاشته شوند،هم همراه خودتان در کابینه باشند.
دیگر وسایل ممنوعه
لیستی از وسایلی که در هر صورت ورود آنها ممنوع است:
✘باروت
✘ترقه
✘دینامیت
✘مواد منفجرهی پلاستیکی
✘بمب
✘شعله
✘وسایل منفجرهی کپی شده
✘شعلههای گازی
✘فندکهای شعلهای
✘کبریتهایی که تحت هر شرایطی روشن میشوند
✘کلر برای استخر و جکوزی
✘کیسه هوای اتومبیل
✘ سموم
✘وسایل رادیواکتیو
✘فاسدکننده
✘وسایل آهنربایی
✘مواد آلی
✘وسایل عفونی
همانطور که میدانید کالای خطرناک شامل هر کالایی است که به جان انسان ,اموال ایشان و یا به بدنه هواپیما آسیب برساند ازقبیل:
مواد منفجره و لوازم آتش بازی
گازهای تحت فشار ، آتش زا و غیره – لوازم سفری ( از قبیل گاز سفری )
سیلندرهای گاز تحت فشار و سوخت فندک
گازهای فوق سرد شده – نیتروژن مایع
مایعات آتش زا-رنگ،تینر،محلول ها،آستون، انواع پاک کننده ها،آب بند،درزگیر و رزین ها و چسب ها
جامدات-مواد آتش زا و کبریت
مواد اکسیدکننده و اکسید شونده ازقبیل سفید کننده ها و پاک کننده ها
مولدهای اکسیژن شیمیایی،بادکننده های کیسه های هوا،واحدهای کیسه هوا
دی اکسیدکربن(یخ خشک )،اکسیژن مایع سردشده
لوازم اطفای حریق
چسب ها
آلات صنعتی از قبیل فشارسنج،کلیدهای جیوه ای،لوازم یکسو کننده
آرسنیک،سموم دفع آفات نباتی،گاز اشک آور
هر نوع چراغ قوه
مواد عفونی-موادحامل ویروس و باکتری که انسان و حیوان را تحت تاثیر قرار می دهند
مواد رادیواکتیو-آلاتی که دارای منبع رادیواکتیو جهت تحقیقات ایزوتوپ های رادیواکتیو می باشند
مواد سمی و مسموم
کالای خطرناک مجاز برای حمل بصورت همراه مسافر
کبریت های بی خطر و فندک
کبریت های بی خطر فقط یک عدد بصورت همراه مسافر قابل حمل می باشد ولی در جامه دان و یا کیف دستی مسافر مجاز نمی باشد،کپسولهای پرکننده گاز و همچنین فندک های گازی یکبار مصرف نیز ممنوع میباشد.
داروها
داروهای غیر رادیواکتیو که هر مسافر می تواند حداکثر ۲ کیلو یا ۲ لیتر در بسته های نیم کیلویی یا نیم لیتری با خود حمل نماید.
دئودورانت
دئودورانت اسپری،رول یا کرمی هست که برای جلوگیری از بوی بد عرق بدن استفاده می شود.اغلب دئودورانت ها باکتری هایی که باعث بوی نامطبوع عرق می شوند را از بین میبرند و انواعی از آنها نیز تعریق بدن را کند میکنند.
لوازم آرایش
لوازم آرایشی موادی هستند که به منظور بهسازی یا حفظ ظاهر یا بوی بدن انسان به کار می روند.لوازم آرایش شامل کرم های محافظت کننده پوست،لوسیون ها (کرم های مایع)، پودرها،عطرها،رژ لب،لاک ناخن،مواد آرایشی چشم و صورت،فر مو،لنزهای رنگی،رنگ مو،ژل و اسپری مو،دتودورانت ها (ضدبو)،محصولات مربوط به نوزاد،روغن شستشو،کف وان (مایع ویژه وان)،نمک شستشو،روغن ها و دیگر انواع محصولات هستند.
حمل وسایل مجاز و ممنوعه در چمدان و بردن آنها داخل کابین
چمدان داخل کابین
چمدان داخل کابین به چمدانی گفته می شود که مسافر می تواند آن را تحت نظارت خود و به همراه خود داخل هواپیما ببرد.
این چمدان می بایست با توجه به اندازه های استاندارد ، داخل کابین بالای سر مسافر و یا زیر صندلی جلوی مسافر قرار گیرد. مسئولیت این چمدان کاملا با مسافر حمل کننده آن می باشد.
برای چمدان های داخل کابین حتماً باید اتیکت مخصوص چمدان کابین چسبانده شود. کنترل این گونه چمدانها هنگام چک-این ویا بردینگ انجام می شود.
علاوه بر چمدان داخل کابین، اشیاء ذکر شده در پایین نیز می توانند بدون پرداخت هزینه،داخل کابین هواپیما برده شوند.
یک عدد پالتو، بارانی و یا پتو
یک عدد ساک دستی مخصوص خانم ها / آقایان
یک عدد دوربین کوچک فیلم برداری و یا دوربین عکاسی
سبد بچه
لوازم تغذیه بچه برای داخل هواپیما مانند:شیشه شیر
در صورت داشتن وسایل دیگری به جزء ساک دستی که می خواهید با خود داخل کابین ببرید،می بایست یک صندلی جدا برای آن خریداری کنید.جهت اطلاعات بیشترهنگام رزرو بلیط هواپیما با مسئول مربوطه مشورت کرده و اطلاعات لازم رابگیرید.
مواد خطرناک
اشیاء ذکر شده در پایین بنا به دلیل حفاظتی در چمدان داخل بار و یا چمدان داخل کابین ممنوع می باشند. حمل چمدان های مخصوص وابسته های امنیتی،چمدان یا جامه دان مخصوص حمل اسناد که دارای زنگ خطر می باشند.
موادی که دارای باطری لیتیوم و یا نور دهنده،علامت دهنده و دیگر مواد انفجاری باشند.
مهمات و موادآتش زا،مواد منفجره و وسایل آتش بازی.
گازها و اسپری ها ( آتشزا، غیر آتشزا،سمی و فشرده شده)
رنگ،تینر و مواد مشابه آتشزا
کبریت و موادی که به راحتی متحرق می شوند،موادی که خود به خود آتش می گیرند و موادی که هنگام ترکیب با آب آتش تولید می کنند.
مواد اکسید کننده ( پودرهای سفید کننده و آب اکسیژنه)
مواد سمی و سرایت کننده
مواد رادیو اکتیو
مواد زنگ زننده،ترمومترها (دماسنج) و موادی که دارای جیوه می باشند،اسیدها و باطری های مایع
اشیاء برنده (سلاح سرد)،اسپری ها و مواد شیمیایی بیهوش و بی حس کننده،گازهای اشک آور و دیگر مواد تحریک کننده و مضر برای انسانها
اشیاء مغناطیسی
کپسول اکسیژن
دیگر قوانین جدید مربوط به اشیاء داخل چمدان
از تاریخ ۲۰ آپریل ۲۰۰۹ قوانین جدیدی مربوط به حمل اشیاء داخل ساک های دستی در خصوص مایعات،ژل ها،اسپری ها و غیره قابل اجرا می باشد:
ظرفیت ظرف مایع نباید بیش از ۱۰۰ میلی لیتر باشد.
حداکثر حجم ظرف مایع می بایست ۱ لیتر باشد و جداگانه در کیسه های شفاف زیپ دار به ابعاد (۲۰X 20 سانتیمتر) گذاشته شود.
هر مسافر فقط مجاز به حمل یک عدد از این کیسه های زیپ دار حمل مایعات می باشد. حمل داروهای ضروری (به همراه نسخه پزشک و بسته بندی اولیه) و غذای کودک در طول پرواز مجاز می باشد.
مایعات شامل مواد ذکر شده نیز می باشند:آب،شربت و غیره،کرم ،لوسیون،روغن،عطر ،هر گونه لوازم آرایشی.(برق دهنده لب ، ریمل مژه و ابرو و غیره) انواع خمیردندان ها،ژل اصلاح و کف،ژل مو،اسپری دئودورانت، محلولهای لنز،شامپو،مربا،عسل،دوغ،ماست و غیره.
خرید معاف از حقوق گمرکی (دیوتی فری)
کلیه خرید مایعات از فروشگاه های دیوتی فری(بدون مالیات) فرودگاه ها یا خرید هنگام پرواز در هواپیما می بایست در کیسه های پلاستیکی خاص خود فروشگاه به همراه فاکتور مهر شده باشند.
خواهشمندیم از باز کردن کیسه تا مقصد خودداری فرمائید.در غیر اینصورت محتویات کیسه ممکن است در قسمت امور بازرسی توسط مامورین ضبط شود.
در صورت داشتن ترانسفر پرواز در کشورهای عضو اتحادیه اروپا و یا امریکا، به حمل تمامی خرید های اقلام مایعات از دیوتی فری (معاف از گمرک/بدون مالیات)بیش از ۱۰۰ میلی لیتر در کیف های دستی ، حتی در کیسه های مخصوص با فاکتورهای مهر شده اجازه داده نخواهد شد.
بر اساس این مقاله می توانید نسبت به خرید اینترنتی بلیط هواپیما خود اقدام نمائید و چمدان خود را با خیالی آسوده و بدون اضطراب اینکه چه وسایلی میتواند در فرودگاه برای شما ایجاد مشکل کند بسته و به سفر بروید.